Jabłkowy wyszczupla!

Sprawdź

Jak powstaje ocet jabłkowy OCTIM?

Ocet jabłkowy OCTIM otrzymywany jest w wyniku naturalnej, biologicznej fermentacji octowej wina jabłkowego. Nie zawiera konserwantów, bo nie ma takiej potrzeby, gdyż naturalny proces fermentacji zapewnia mu odpowiednią trwałość i doskonały smak. Produkowany jest wyłącznie z polskich jabłek

Doskonały smak, czyli jaki?

Ocet jabłkowy posiada lekko kwaśny smak i charakterystyczny zapach. Dla tego rodzaju octu typowa jest barwa słomkowa

A co kryje się w butelce?

Witaminy i mikro - oraz makro-elementy

Powstaje w wyniku naturalnej fermentacji wina jabłkowego

Nie zawiera konserwantów

Tradycyjna receptura

Tylko polskie jabłka

Doskonały smak

Ocet OCTIM dodajemy do
  • Świeżych sałatek Świeżych sałatek
  • Sosów sałatkowych Sosów sałatkowych
  • Marynat Marynat
  • Ryb Ryb
  • Mięs Mięs
  • Galaret Galaret
  • Zup Zup
  • Ciepłych sosów Ciepłych sosów
  • Wakacyjnych przetworów Wakacyjnych przetworów
  • Ciast i ciasteczek Ciast i ciasteczek

Zdrowie tkwi w naturze

Ocet jabłkowy OCTIM, to samo zdrowie, ponieważ zawiera witaminy oraz makro- i mikro- elementy takie jak potas, żelazo, magnez, sód, cynk, krzem i fosfor.

Ocet jabłkowy od lat jest stosowany w medycynie naturalnej jako skuteczny sposób wzmacniania organizmu. Znajdujące się w nim minerały i witaminy dobroczynnie wpływają na zdrowie człowieka. Ocet zwiększa tempo przemiany materii, ponieważ wspomaga trawienie, a za sprawą powolnego spalania tkanki tłuszczowej, zapobiega powstawaniu efektu jo-jo.

Ocet OCTIM – jedyny taki z Warmii i Mazur

Ocet jabłkowy OCTIM produkowany jest wyłącznie z polskich jabłek, na bazie sprawdzonego przepisu z Warmii i Mazur. Nie zawiera konserwantów. Stawiamy na naturalność, bo im mniej zbędnych składników, tym wyrazistszy smak.

Ocet jabłkowy w liczbach

Czy wiesz, że*...
0%
z nas używa octu przynajmniej raz w tygodniu
0 razy
tyle średnio w miesiącu używamy octu jabłkowego
0%
kobiet stosuje ocet jabłkowy, a tylko 19% mężczyzn
ocet najczęściej stosujemy do: sosów do sałatek (58% badanych), marynat do mięs (34%), zup (21%), sosów ciepłych (19%) oraz jako środek odchudzający (13%) * Dane pochodzą z raportu firmy Millward Brown dla OCTIM pt. „Co Polacy wiedzą na temat octu jabłkowego i jak go używają?”

Mądrość ludowa podpowiada...

Ocet jabłkowy już w zamierzchłych czasach był stosowany na wiele dolegliwości. Dobrze wypowiada się o nim już Stary Testament. Podobno do swoich kąpieli stosowała go Kleopatra, a rzymscy legioniści skutecznie gasili pragnienie napojem z jego dodatkiem. Uznawany za ojca medycyny Hipokrates w swoich pismach wspomina, że zalecał stosowanie octu jabłkowego na wiele dolegliwości.

Według medycyny naturalnej ocet jabłkowy pomaga zwalczać m.in.: ból gardła, zmiany grzybiczne, trądzik, łupież, owrzodzenia i zmiany skórne, nadwagę, żylaki czy kurzajki.

Pij ocet jabłkowy dla urody! Właściwości octu jabłkowego wpływają na jędrność i gładkość cery. Warto stosować go do codziennej pielęgnacji skóry, płukania włosów czy kąpieli. Codzienne picie napoju składającego się ze szklanki wody i jednej łyżki octu jabłkowego pozytywnie wpłynie na cały organizm.

Eksperymentuj kulunarnie
Orzeźwiający napój z octem jabłkowym OCTIM
Składniki:
  • 200 ml wody
  • 2 łyżki octu jabłkowego 6% OCTIM
  • 1 łyżka miodu
  • 50 ml świeżego soku z pomarańczy
  • Szczypta cynamonu
  • Gałązka świeżej mięty
  • Kostki lodu

Sposób przygotowania:
Do wysokiej szklanki wlewamy wodę. Dolewamy ocet jabłkowy 6% OCTIM, dodajemy świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy oraz miód. Mieszamy. Dodajemy cynamon, kostki lodu oraz miętę.

Dressing musztardowy z miętą i octem jabłkowym
Składniki:
  • 2 łyżeczki musztardy miodowej OCTIM
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • 2 łyżki octu jabłkowego 6% OCTIM
  • 150 ml oleju rzepakowego
  • 50 ml ciepłej, przegotowanej wody
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • świeżo siekana mięta

Sposób przygotowania:
Do miseczki dodać musztardę, ocet, sok z cytryny. Małym strumieniem dolewać olej rzepakowy, nie przestając mieszać. Na koniec dodać wodę, wymieszać. Dodać świeżo siekaną miętę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do sałatek, surówek i mięs.

Jabłkowy - wielokrotnie doceniany

2016 Poznaj Dobrą Żywność 2016 Poznaj Dobrą Żywność
Złoty Paragon - Nagroda Kupców Polskich 2016 Złoty Paragon - Nagroda Kupców Polskich
2016 Przebój FMCG 2015 2015 Przebój FMCG 2015
2016 Certyfikat Doceń Polskie 2014 Certyfikat Doceń Polskie
2016 Superior Taste Award 2015 Superior Taste Award

Chcesz dowiedzieć się więcej? Skontaktuj się z nami.

Małgorzata
Małgorzata Kuźniewska
Menadżer Produktu,
kategoria octy
m.kuzniewska@octim.com.pl
kom. +48 603 939 541
Małgorzata
Ewa Panasewicz
Menadżer Produktu,
kategoria musztardy i keczupy
e.panasewicz@octim.com.pl
kom. +48 695 607 886